TGS'den 'Radikal' açıklama!

TGS'den 'Radikal' açıklama!

TGS İstanbul Şubesi, Radikal gazetesinin Ankara bürosunda 7 gazetecinin işten çıkartılmasını yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, gazetecilere yönelik son zamanlarda artan işten çıkarılmaları yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Radikal gazetesinin Ankara bürosunda 2'si telifli, 5'i kadrolu toplam 7 gazetecinin işine son verildiği ifade edilen açıklamada, gazetecilere "yeniden yapılandırma" dışında hiçbir somut gerekçe de sunulmadığına dikkat çekildi.

Daha önce Acun Ilıcalı'nın satın aldığı TV8'de çalışanların toplu bir şekilde işten çıkarıldığını, Hürriyet Daily News gazetesinden işten çıkarılmalar olduğunu, Artı 1 televizyonunda 14'ü son 6 ayda, toplamda 39 kişinin işinden çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, işten çıkarılma gerekçeleri olarak işverenlerin aynı bahaneleri gerekçe gösterdiği belirtildi. Gazetecilerin, medya şirketlerinin sahiplerinin gözünde "maliyet hesabında gözden çıkarılacak ilk kalem" haline gelmiş olduğu belirtilen açıklamada, "Meslektaşlarımızı ve mesleğimizi itibarsızlaştıran, değersiz göstermeye çalışan bu tutum kabul edilemez. Gazeteci kıyımına son verin" diye belirtildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.