TGS’den 60. yıl çağrısı

TGS’den 60. yıl çağrısı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), kuruluşunun 60’ıncı yılına ilişkin yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin baskı ve sindirme politikalarına karşın örgütlenmesini yayarak yola devam edeceğini belirterek, basın emekçilerini TGS etrafında örgütlenmeye çağır

ANKARA TGS, kuruluşlarının 60'ıncı yılına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada TGS'nin 60 yıldır basın emekçilerinin ekonomik, sosyal ve sendikal haklarının kazanılması ve korunması için ilkeli ve cesurca bir mücadele verildiğine dikkat çekilerek, "İşverenlerin ve siyasi iktidarların baskılarıyla kimi zaman zayıflatılmaya çalışılsa bile TGS’nin yürüttüğü bu mücadele hiçbir zaman geriletilemedi. Ne 1950’li yılların sonlarındaki baskıcı dönemde Gazeteciler Sendikası’nın hükümetin talimatıyla kapatılması, ne 1990’lı yıllarda medya patronlarının sendikasızlaştırma operasyonları, ne de günümüzde Anadolu Ajansı’nda siyasi iktidar eliyle yürütülen sendikasızlaştırma baskıları TGS’yi demokrasi ve sınıf mücadelesinden alıkoyabildi" denildi. 

'Baskı ve tehdide rağmen mücadele edeceğiz'

TGS'nin, ilkeli ve mücadeleci sendikal politikalarıyla hem bir sınıf örgütü olarak hem de bir meslek örgütü olarak, gazetecilik işkolunda her zaman varlığını koruyarak, var olmaya da devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, cezaevinde bulunan gazetecilerin sorununa da dikkat çekildi. Tutuklu gazeteciler için yapılan "Basın ve ifade özgürlüğü kampanyasının” sürdürülmesi nedeniyle AKP hükümetinin hedefi olunduğunun belirtildiği açıklamada, "TGS, bu yoldaki mücadelesini her türlü baskı ve tehdide rağmen yılmadan cesaretle sürdürecektir" diye kaydedildi. 

'Tüm emek örgütleriyle birlikte hareket edilmelidir'

İşçi sınıfının bir parçası olan basın emekçilerinin yasal ve meşru tek temsilcisinin TGS olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Bir sınıf örgütü olarak TGS, emek hareketinin bütünleştirilmesi, çok sayıda işçi direnişindeki güçlerin birleştirilmesi, işçi sınıfının dayanışmasının yaygınlaştırılması, sendikal hak ve özgürlüklerin iyileştirilmesi, sendikal örgütlenmenin önündeki yasal ve fiili engellerin kaldırılması amacıyla mücadeleci tüm emek örgütleriyle birlikte hareket etmektedir" denildi. Kıdem tazminatının gazeteciler açısından özel bir öneme sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada, gazetecilerin kıdem tazminatı hakkının yitirilmemesi için TGS çatısı altında işçi sınıfıyla birlikte mücadele edilmesi gerektiği belirtildi.

Basın emekçilerine TGS çatısı altında olma çağrısı

Açıklamada, TGS’nin 60’ıncı yılında yeni işyerlerinde örgütlenme faaliyetlerini hızlandıracağının altını çizilerek şunlar kaydedildi, "TGS, kısa süre içerisinde Evrensel, Hayat TV, Aydınlık, Ulusal Kanal ve BirGün gazetelerinde sendikal örgütlenmesini tamamlamış ve Toplu Sözleşme görüşmelerini başlatma aşamasına gelmiş olacaktır" denildi. Açıklamada, tüm basın emekçileri örgütlenmeye, TGS çatısı altında buluşmaya, sendikal hak ve basın özgürlüğü mücadelesine destek olma çağrısı yapıldı.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.