TGS ve MLSA gazetecileri fişleyen SETA hakkında suç duyurusunda bulunacak

TGS ve MLSA gazetecileri fişleyen SETA hakkında suç duyurusunda bulunacak

Türkiye Gazeteciler Sendikası, yabancı basın kuruluşlarının Türkçe servislerinin çalışanlarını fişleyen SETA hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı basın kuruluşlarının çalışanlarının fişlendiği raporu nedeniyle Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) hakkında suç duyurusunda bulunacak.

‘ARTIK MAHKEMEDE GÖRÜŞÜRÜZ’

TGS’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “SETA hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Fişlenen meslektaşlarımızla birlikte. Artık mahkemede görüşürüz” denildi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği de aynı şekilde suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “MLSA, SETA Vakfı hakkında gazeteciliği kriminalize eden ve adeta bir iddianame gibi hazırlanmış olan “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” raporunda gazetecileri fişlediği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak” denildi.

SETA’nın tepki çeken ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ başlıklı raporunda BBC Türkçe, Deutsche Welle Türkçe, Amerika’nın Sesi Türkçe, (VOA), Sputnik Türkiye, Euronews Türkiye, CRI Türk (Çin Uluslararası Radyosu Türkiye) ve Independent Türkçe’nin haberleri ile yayın politikaları ‘inceleniyordu’.

Raporda, bu kuruluşların ‘doğrudan hükümeti hedef alan haberleri için ilgili mercilere itiraz ve uyarıda bulunulması’ öneriliyor; kurumların çalışanları ve yazarlarının özgeçmişlerine ayrıntısı ile yer veriliyor; Gazete Duvar dahil hangi başka medya kuruluşlarının haberlerini sosyal medyada paylaştıkları bile aktarılıyordu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.