TGS: Ozan Kılınç serbest bırakılmalı

TGS: Ozan Kılınç serbest bırakılmalı

TGS, sendikalarının Adana Şube Sekreteri ve aynı zamanda ÖGC Yönetim Kurulu üyesi Ozan Kılınç'ın Diyarbakır'da gözaltına alınmasına tepki göstererek Kılınç'ın serbest bırakılması çağrısı yaptı.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), TGS Adana Şube Sekreteri ve aynı zamanda Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Kılınç'ın gözaltına alınması ile Diyarbakır'da saldırıya uğrayarak yaralanan gazetecilere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, sokağa çıkan silahlı ve satırlı kontra gruplarının saldırılarına uğrayan DHA muhabirleri Canan Altuntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek'in durumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunulurken, saldırıların kaygı verici olduğuna dikkat çekildi. 

'Gazeteciye gözaltı kabul edilemez'

Kılınç'ın gözaltına alınmasının "kabul edilemez" olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Kılınç'ın gözaltına alınmasının gazeteci ve sendikaya yönelik bir sindirme operasyonu olduğu kaydedildi. Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Yaşanan cinayetleri ortaya çıkarmakla sorumlu olan emniyet güçleri bununla uğraşmak yerine gerçekleri halkı ulaştırmaya çalışan gazetecilere baskı yapmaktan vazgeçmelidir. Şube yöneticimiz Ozan Kılınç'ın derhal serbest bırakılmasını ve gerçeklerin ortaya çıkartılmasını talep ediyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.