TGS: Gözaltındaki gazeteciler serbest bırakılsın

TGS: Gözaltındaki gazeteciler serbest bırakılsın

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Gelecek Gazetesi'ne yapılan polis baskınında gözaltına alınan BirGün Medya muhabiri ve TGS üyesi Onur Öncü ile Gelecek gazetesi muhabirleri Ufuk Erhan ve Ezgi Aydın'ın serbest bırakılmasını istedi.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 26 Mayıs'ta Gelecek Gazetesi'ne yapılan polis baskınında gözaltına alınan BirGün Medya muhabiri ve TGS Üyesi Onur Öncü ile Gelecek Gazetesi muhabirleri Ufuk Erhan ve Ezgi Aydın'ın durumuna ilişkin açıklama yayımladı. 

Polisin arama izni olmadan, hukuksuz bir biçimde gerçekleştirdiği baskını ve gazetecilerin gözaltına alınması basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak nitelendirilen açıklamada, "Avukatlar, polisin gazetecileri bir odaya kilitleyerek arama yaptığını belirtmektedir. Bu kanunsuzluğu kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Parmak izi incelemesi gerekçe gösterilerek meslektaşlarımızın gözaltı süresinin keyfi biçimde uzatılmasını protesto ediyoruz" diye belirtildi.

Gözaltındaki gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istenilen açıklamada, "Meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu duyuruyor, bu hukuksuzluğa son verilmesini ve özgürlüklerinden alıkonulan meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm gazetecileri, gözaltındaki meslektaşlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.