TGS 65. yılını kutladı

TGS 65. yılını kutladı

Türkiye Gazeteciler Sendikası 65. yılını kutladı: Birlikte daha da güçlü olacağız.

TGS kuruluşunun 65. yılını kutladı.  TGS kuruluğu dolayısıyla bir açıklama yayınlayarak ‘Basın özgürlüğünden taviz vermedik, vermeyeceğiz’ dedi. TGS, Cevat Fehmi Başkut, Nazım Ulusay, Melih Yener, Ecvet Güresin, Sami Teziş, İhsan Tayşılı, Ali İhsan Göğüş, Ahmet İhsan, Sema Ayoğdu, Cevat İstek, M. Ragıp Esatlı, Hıfzı Topuz, Hayri Engin, Ali Karakurt, İzzet Akyol ve Sezai Soleli tarafından 10 Temmuz 1952 yılında kuruldu.

‘TGS MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK’

TGS Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “65 yılı geride bıraktığımız bugün Türkiye’de medya en karanlık dönemini yaşıyor. 159 gazetecinin hapishanede bulunduğu, birçok gazetecinin yaptığı haberlerden dolayı hedef gösterildiği ve soruşturmaya uğradığı bir dönemdeyiz. Kurulduğu günden bu yana gazetecilerin ifade özgürlüğünü ve kamuoyunun haber alma hakkını savunan TGS bugün de bu doğrultuda mücadelesini sürdürmektedir. Sendikal mücadelenin eşit, özgür ve adil bir ülke için olmazsa olmaz olduğunun bilinciyle hareket eden sendikamız, bu karanlık günlerden de çıkacağının hem bilincinde hem de inancındadır. 12 Eylül karanlığına teslim olmayan bir tarihe sahibiz. En zor zamanlarımızda sendikal örgütlülük hedefinden vazgeçmedik. Bundan sonra da geçmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

‘BİRLİKTE DAHA DA GÜÇLÜ OLACAĞIZ’

TGS açıklamasını, “Mesleki dayanışmayı arttırdığımız, birbirine köstek değil destek olmayı hayatın her alanında bir ilke hâline getirdiğimiz takdirde bu zor günlerden kurtulmanın mümkün olacağını gayet iyi biliyoruz. Birlikte güçlüyüz. Birlikte daha da güçlü olacağız” ifadeleri ile noktaladı.  TGS’nin kurucularından Hıfzı Topuz, Sendika’nın 65. yaşını kutlama törenindeki konuşmasında, “Bugün hala sendikayı ve basın özgürlüğünü yaşatıyorsunuz. Ben yarınlardan umutluyum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.