TGC ve TGS: Meslektaşlarımıza yapılan saldırıları kınıyoruz

TGC ve TGS: Meslektaşlarımıza yapılan saldırıları kınıyoruz

TGC ve TGS üyeleri, Diyarbakır'da yaptıkları açıklamada, gazetecilerin saldırıya uğramasını kınadı.

DİYARBAKIR - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) temsilcileri, Diyarbakır'da 9 Haziran'da Yeni İhya-Der'in başkanı Aytaç Baran'ın ve ardından çıkan olaylarda 3 kişinin öldürülmesi olayını takip ederken yaralanan 3 gazeteci ve akabinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Gazeteci Ozan Kılınç'a yönelik saldırı ve gözaltıları kınadı. AZC Plaza önünde yapılan açıklamaya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Uğur Güç, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş ve çok sayıda gazeteci katıldı. 

Burada açıklama yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin çağdaş demokrasi yolunda ilerlemesi için bir umut verdiğini belirterek, yeni kurulacak hükümetle ifade özgürlüğü, temel insan hak ve özgürlükleri ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerdeki gibi normal düzeye geleceğini ve basının üzerinde bir kabus gibi duran baskılarında sona ereceğini umduklarını söyledi.

HDP’nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırı ve akabinde gazetecileri hedef alan saldırıların ileriye dönük kaygı verici olduğunu kaydeden Olcayto, "Diyarbakır'da gazetecilere yapılan saldırı ilk değildir. İstanbul, Ankara ve İzmir'de de gazetecilere yapılan saldırılar hızla artıyor ve provokasyonlarda aynı zamanda artıyor" dedi.

Gazetecilerin ihbar edilmesi ve hedefe konulmasına da değinen Olcayto, "Meslektaşlarımızın öncelikle meslek ettiğine uygun davranmaları ve dayanışma içerisinde olmaları gerekiyor. Çünkü siyasetçiler gider, patronlar gider ve gazeteciler hep kalır" ifadesini kullandı. Ardından konuşan TGC Genel Sekreteri Uğur Güç, Türkiye'nin seçim sonrasında olumlu bir siyasi ortama kavuşmasını umut ettiklerini belirtirken, "Fakat peş peşe aldığımız kötü haberler bu şehirde bir provokasyonun olduğunu ortaya koyuyor” dedi. Güç, gazetecilere yapılan saldırıları ve baskıları kınadıklarını dile getirdi. 

Yapılan açıklamanın ardından TGC ve TGS üyeleri, saldırıya uğrayan gazeteciler ve gözaltına alınan Ozan Kılıç'ı ziyaret etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.