Tesla, Almanya'daki fabrikasındaki 400 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

Tesla, Almanya'daki fabrikasındaki 400 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide'de bulunan giga fabrikasındaki çalışanlardan 400'ünü işten çıkarmayı planladığını bildirdi.

Tesla, küresel olarak zayıflayan talepten etkilendiğini belirterek Avrupa'daki ilk fabrikasında 400 kişinin işten çıkarılacağını açıkladı. Bu işten çıkarmaların zorunlu değil, gönüllü bir programla yapılması planlanıyor. Gönüllü işten çıkarmanın detayları için Almanya'daki giga fabrikasının iş konseyiyle görüşmeler yapıldığı ifade edildi. Gruenheide tesisinde 12 binden fazla kişi çalışırken, geçen hafta fabrikanın yaklaşık 300 geçici işçisiyle yollarını ayırdığı açıklanmıştı.

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, küresel iş gücünde yaklaşık %10'luk bir azaltma yapacağını duyurmuştu. Şirketin otomobil teslimatları ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %8,5 düşerek 2020'den bu yana yıllık bazda ilk kez azaldı. İlk çeyrekte 386,810 araç teslim edilirken, piyasa beklentisi 450 bin civarındaydı. Tesla'nın ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarının da bugün açıklanması bekleniyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.