Telefonunuzun ömrünü kısaltan 10 hata

Telefonunuzun ömrünü kısaltan 10 hata

Oldukça hassas aletler olan akıllı telefonunuzun daha uzun süre ve daha verimli olarak çalışmalarını istiyorsanız ona daha iyi bakmanız gerekiyor.

İşte son on yıldır herkesin hayatının bir parçası olan bu aletleri daha uzun süre ve daha yüksek performansla kullanılmasını sağlayacak bazı tavsiyeler...

Kendiniz yapmayın

"Life hack" ya da "kendin yap" videoları ve güvenilir olmayan kaynaklardan gelen bazı tavsiyeler telefonların görsel açıdan ya da performans olarak zarar görmesine sebep olabiliyor.

Güneşin altında bırakmayın

Telefonu ısınacağı bir yere bırakmak bataryanın ısınmasına neden oluyor. Aşırı ısınma performansta da düşüşe neden oluyor. Zaman zaman sistem çiplerinin zarar gördüğü de biliniyor.

Dikkatsiz şarj

Telefonu sertçe ve dikkatsizce şarja takmak, şarj bağlantılarını önemsemeden yapmak gibi bazı hareketler hem telefonun şarj girişine hem de şarj aletine zarar veriyor.

Telefona uygun olmayan program kullanmak

Güncellemeleri yapmamak ya da güvenilir olmayan kaynaklardan farklı sürümler indirmek telefona oldukça büyük zararlar verebiliyor. Bu zararlar arasında performans kaybı, hatalı çalışmalar, kapanma sorunları ve kimlik bilgilerinin çalınması gibi ciddi problemler de yer alıyor.

Sokakta telefon elde gezmek

Elde duran bir telefonun düşmesi, cepte duran bir telefondan çok daha kolaydır. Ayrıca çalınan telefonların büyük kısmı da kapkaç ile telefonu elinde tutan kişilerden çalınan telefonlardır.

Çantaya korumasız şekilde koymak

Telefon kılıfları sadece görsellik anlamında işe yaramıyorlar. Telefonların çantanın içinde biriken toz ve kirden korumak, anahtar gibi sert cisimlerin telefonu çizmesini engellemek için gerekliler.

Orijinal batarya kullanmamak

Telefonun kendi orijinal bataryasını kullanmıyorsanız telefonunuzun ömrü epey kısalacaktır. Ayrıca kalitesiz bataryalar çok daha çabuk ısınır ve çok daha verimsiz çalışır.

Yan sanayi ürünler kullanmak

Kulaklıklar ve şarj aletleri gibi telefon ürünlerini kullanırken kalitesiz ve çakma ürünler kullanmanın sonucunda telefonlar zarar görüyor. Bunun sebebi yanlış veya farklı üretilen bu ürünlerin elektriği ve akımları doğru şekilde iletememeleri.

Telefon girişlerini kendiniz temizlemeniz

Telefonu temizlemek önemli, ancak bunu ya bir profesyonelden yardım alarak yapın, ya da tavsiye edilen yöntemleri uygulayarak. Telefonun içine bir şey sokmamaya da özen gösterin, büyük ihtimalle kaş yaparken göz çıkarmanıza ve soketlerin bozulmasına sebep olacaktır.

Arka cebe koymak

Arka cepte duran telefonlar daha kolay çalınır. Bununla beraber, esas problem arka cepte duran, özellikle de ince olan, telefonların kıvrılması ve bükülmesi. Arka cepte duran telefonlar otururken hasar görmeye de oldukça açık. (Kaynak: Webtekno)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.