Tekirdağ Cezaevi’ndeki açlık grevi sona erdi

Tekirdağ Cezaevi’ndeki açlık grevi sona erdi

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutukluların başlattığı açlık grevi eylemi 58’inci gününde cezaevi yönetiminin taleplerin karşılanacağı sözü vermesi üzerine sonlandırıldı.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde 19 Aralık tarihinde tutuklu Vedat Erkmen’in yaşamını yitirmesi sonrası can güvenliklerinin olmadıklarını belirtip süresiz dönüşümsüz açlık grevine giren tutuklular,  dün açlık grevini sonlandırdığını duyurdu.

Tutukluların aileleri aracılığıyla yaptığı duyuruya göre, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi yönetiminin tutukluların taleplerinin karşılanacağını belirtmesi ve bu konuda söz vermesi sonucu açlık grevi 58’inci gününde  sonlandırıldı.

Tutuklulardan  Ahmet Arif Yöyler, Habip Güler, Tufan İlbaş, Hüseyin Karadaş ve Süleyman Ucakan 17 Ocak’ta, Şahabettin Ogut, İlyas Yorgun ve Ahmet Altay ise 1 Şubat tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlamıştı. 16 Şubat’ta ise Ahmet Sürme, Kutbettin Onur ve Yunus Konak da açlık grevine dahil oldu.

TUTUKLULARIN TALEPLERİ

Erkmen’in yaşamını yitirmesinin ardından can güvenliklerinin olmadığını belirten ve açlık grevine giren tutukluların talepleri arasında birbirleriyle sohbetlerinin yasaklanmaması, özel eşyaların, radyo, not defteri, kitap ve gazetelere el konulmaması, keyfi oda baskınlarının durdurulmasını talep ediyor. Keyfi oda değişimlerinin durdurulması, tel örgü ile kapatılan havalandırma bölümünün açılması, atölye etkinliklerinin devam etmesi, spor faaliyetlerine tek kişi olarak çıkarılmasına son verilmesi, gardiyanların sözlü ve fiziki hakaret ve şiddetin son bulması, çıplak arama dayatmalarının son bulması yer alıyordu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.