Tekin:  Çukurca Üzümlü Gümrük Kapısında insanları aşağılar tavırları ile bir gümrük müdürü gördüm

Tekin: Çukurca Üzümlü Gümrük Kapısında insanları aşağılar tavırları ile bir gümrük müdürü gördüm

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin: "Burası Üzümlü Gümrük Kapısı. En ilkel ülkelerde bile bu manzarayı göremezsiniz."

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde geçtiğimiz günlerde bir gümrük memurunun kadın bir vatandaşa tokat attığı ve ardından sınır kapısında bilinçli olarak vatandaşların bekletildiğine dair iddialar üzerine Çukurca ilçesine giden Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin twitter hesabından izlenimlerini paylaştı. 

Üzümlü Gümrük Kapısında en ilkel ülkelerde bile görülmeyecek manzaraların yaşandığını belirten Tekin, "Daracık bir tel örgünün içine sıkıştırılmış bir şekilde giriş-çıkışlar yaptırılıyor" ifadelerini kullandı.

f3mgvrdwyaajgv2.jpeg

'Vatandaşlar 3 gün boyunca 45 derece sıcakta bekletildi'

HESOB Yönetim Kurulu üyeleri Abdi Arslan ve Selami Durna ile birlikte Üzümlü Gümrük Kapısına gittiklerini belirten Tekin, "Cuma günü bir gümrük memurunun, kadına tokat attığı iddiasıyla başlayan arbede sonrası vatandaşlar üç gün boyunca 45 derece sıcakta, oturma alanı, su, WC olmayan bu gümrük kapısında bekletildi. Bu sorunları görüşmek üzere bugün Gümrük Kapısına gittik. Önce Çukurca Kaymakamı, sonra Gümrük Müdürü ile görüştük. Gümrük’te incelemelerde bulunmak üzere gelen Gümrük Bölge Müdürü ile de bir görüşme gerçekleştirdik. Gümrük Muhafaza Memurları ile vatandaşlar arasında yaşanan arbede ve üç gün vatandaşların bekletilmesi, Üzümlü Gümrük Kapısında altyapı sorunu kontrol sahasının küçük olması, bir pasaport gişesinin olması ve vatandaşların muafiyet kapsamında beraberinde getirdikleri eşyalar ile ilgili karşılaştıkları sorunları değerlendirdik" dedi.

'Daha önce de bu sorunlar vardı ama insanlar tartaklanmadı"

Daha önce de Üzümlü Gümrük Kapısını bir kaç kez ziyaret ettiklerini hatırlatan Tekin bu sorunların geçmişten beri yaşandığını belirterek şu ifadelere yer verdi: 

"Yetkililere göre yaşanan sıkıntılar bu sorunlardan kaynaklı. Elbette daha modern ve 7/24 geçiş uygulaması olan bir gümrük olsa yaşanan sıkıntılar en aza iner belkide yaşanmayacaktır. Ancak daha önce de bu sorunlar vardı ama insanlar tartaklanmadı, kadına tokat atılmadı. Gümrükte yaptığımız görüşmemizde çok agresif, sorulara kaçamak cevap veren, sanki burada zorla görev yaptırılan ve insanları aşağılar tavırları ile bir gümrük müdürü gördüm.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum