Tehdit eden IŞİD'ciyi bu hale getirdiler

Tehdit eden IŞİD'ciyi bu hale getirdiler

İspanya'da Twitter kullanıcıları, ülkeye yeni saldırı tehdidinde bulunan İspanyol bir IŞİD'ciyle 'kafa buldu'. IŞİD'cinin kılıktan kılığa sokulan fotoğrafları ülkede Twitter'ın en çok paylaşılanları arasına girdi.

Barcelona’daki terör saldırısının ardından İspanya’da yeni şiddet eylemleri tehdidinde bulunan bir IŞİD’ci, İspanyolların dalga konusu oldu. Twitter kullanıcıları, video ile tehdit mesajı gönderen IŞİD’ciyi kılıktan kılığa soktu.

‘ENGİZİSYON’UN İNTİKAMINI ALMA’ TEHDİDİ

İspanyolların diline düşen IŞİD’ci, 17 Ağustos günü Barcelona’da 16 kişinin ölümüne yol açan saldırı sonrasında internet üzerinden bir video yayınlamıştı. IŞİD üyesi videoda İspanyolca olarak İspanya’ya savaş tehdidinde bulunuyor, 15’inci yüzyılda İspanyol Engizisyonu tarafından öldürülen Müslümanların intikamını alma ve Endülüs’ü yeniden kurma tehdidi savuruyordu.

İspanyollar ise IŞİD’cinin fotoğrafıyla oynayarak dalga geçmeyi tercih etti. En çok paylaşılan görsellerden birinde, IŞİD’cinin videosunda Perto Ricolu rapçi Bad Bunny’nin popüler şarkısı ‘Tu No Metes Cabra’ ve “Beni gördüğünüzde titriyorsunuz” sözleri duyuluyor.

o1-015.jpg

Bir diğerindeyse, IŞİD üyesi kafasında çiçekli bir şapka ile boğa güreşçisi olarak görülüyor.

o2-013.jpg

o3-012.jpg

İspanyol medyasının polis kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, söz konusu videoyu yayınlayan IŞİD üyesinin kimliği tespit edilmiş durumda. Buna göre videodaki kişi, Cordoba doğumlu Muhammad Yasin Ahram Perez. 22 yaşındaki Perez’in 2014 yılında annesi ve erkek kardeşleriyle Suriye’ye gidip IŞİD’e katıldığı sanılıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.