TBB, seçimde hukuki destek veriyor

TBB, seçimde hukuki destek veriyor

Türkiye Barolar Birliği Seçim Güvenliği Merkezi, seçim hukukunda uzman avukatların, seçim güvenliğinin ihlal edildiğine yönelik tüm ihbarları değerlendireceklerini açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Seçim Güvenliği Merkezi bugün seçimle ilgili hukuki destek vermek üzere görev başında olduklarını açıkladı.

TBB Seçim Güvenliği Merkezi, 14 Mayıs’taki ilk tur Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Barolar ile eşgüdümlü çalışarak yurttaşlara ve müşahitlere hukuki destek vermişti. Bugünkü ikinci tur Cumhurbaşkanı seçiminde de hukuki destek verecek.

Merkez, seçim hukukunda uzman avukatların, seçim güvenliğinin ihlal edildiğine yönelik tüm ihbarları değerlendireceklerini belirtti: “Gelen ihbarlar, yerinde ve hızlı müdahale için sorunun yaşandığı ildeki gönüllü avukatlarla ve seçim güvenliği merkezi kurmuş bulunan barolarla paylaşılacaktır.”

Seçim Güvenliği Merkezi’ne Türkiye’nin her yerinden 0312 988 16 70 (10 hat) numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.