Tayvan gerilimi sonrası yeni hamle: Çin, ABD ile askeri ilişkiler ve iklim değişikliği iş birliğini askıya aldı

Tayvan gerilimi sonrası yeni hamle: Çin, ABD ile askeri ilişkiler ve iklim değişikliği iş birliğini askıya aldı

Çin’in ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretine yanıt hamleleri kapsamında Pekin, ABD ile askeri ilişkiler ve iklim değişikliği gibi konularda iş birliğini askıya aldıklarını açıkladı.

NBC News’da yer alan habere göre, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Çin’in askeri tehdit ve itirazlarına rağmen Tayvan’a yaptığı ziyaretin etkileri sürüyor.

Tayvan çevresinde askeri tatbikatlar gerçekleştiren Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’yi yaptırım listesine aldı.

Pekin aynı zamanda, ABD ile askeri ilişkileri ve iklim değişikliği iş birliğini askıya aldığını açıkladı. Pekin, komutanlar arası telefon görüşmeleri, savunma toplantıları ve uluslararası suç iş birliğini iptal ettiklerini söyledi. ABD ile aynı zamanda deniz güvenliği ve iklim değişikliği konularında iş birliğinin askıya alındığı belirtildi.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.