Tayland'da son 30 yılın en sert fırtınası: Binlerce kişi mahsur kaldı

Tayland'da son 30 yılın en sert fırtınası: Binlerce kişi mahsur kaldı

Tayland'da son 30 yılın en sert fırtınası nedeniyle yaşam durdu. Ülkenin en turistik adalarını turizm sezonunun ortasında vuran Pabuk Tropik Fırtınası nedeniyle 6 binden fazla kişi tahliye edildi, binlerce kişi ise dışarı çıkamıyor.

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’da Pabuk Tropik Fırtınası nedeniyle hayat felç oldu. Binlerce kişi mahsur kalırken, Pabuk’un ülkeyi son 30 yıldır vuran en sert fırtına olduğu belirtiliyor.

Fırtına ülkenin en turistik adalarından Koh Samui, Koh Phangan ve Koh Tao’da etkili olurken, teknesi alabora olan bir balıkçı hayatını kaybetti. Bölgede 6 bini aşkın kişinin tahliye edildiği ancak binlercesinin de mahsur kaldığı belirtiliyor. Fırtınanın ülkenin güneyindeki turistik bölgeler boyunca ilerlemesi bekleniyor.

Pabuk’un vurduğu bölgelerde ağaçlar köklerinden sökülürken şiddetli yağış ve rüzgar sonucunda elektrik kesintileri de yaşanıyor. Yetkililer, fırtınanın rotasında bulunan bölgelerde cumartesi sabahına kadar kimsenin dışarı çıkmamasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.