Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Yarın sona erecek olan bayram tatili dönüşü yollarda oluşan yoğunluk nedeniyle trafik adım adım ilerledi.

Kurban Bayramı tatilini memleketleri ve tatil bölgelerinde geçirenlerin eve dönüş yolculuğu başladı.

Trafiğe kalmamak için tatilinden erken dönenler nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Kartepe kesiminde trafik yoğunluğu oluştu.

Anadolu Otoyolu’nun İstanbul yönünde önceki akşam saatlerinde akıcı bir şekilde seyreden trafik gece yarısından itibaren artmaya başladı.

Otoyolun Kartepe kesiminde yaşanan yoğunluk sürücülerin normal hızlarından oldukça yavaş seyretmelerine neden olurken, trafik akışı yer yer durma noktasına geldi.

Trafikten kaçan çoğu tatilci yol üzerindeki mola alanlarında kontak kapattı. Bazı yurttaşlar park alanlarındaki çimler üzerine yatarak sabahlamayı tercih ederken bazıları da yola devam etmek için trafik yoğunluğunun azalmasını bekledi

‘20 KM YOLU 3 SAATTE ALINDI'

Kartepe’de mola veren tatilcilerden Nergiz Akça, Kurban Bayramı’nı Ankara’da geçirdiklerini, dönüş trafiğine kalmamak için bayramın üçüncü günü Edirne’ye gitmek üzere yola çıktıklarını belirtti. Sakarya’yı geçtikten sonra yoğun trafikle karşılaştıklarını belirten Akça, “Yoğunluğun geçmesini beklemek için mola verdik, gerekirse burada uyumayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kayseri’den İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan Adnan Aslan da Sapanca sapağına gelene kadar rahat geldiklerini, fakat Kartepe’ye girdikten sonra trafiğin birden yavaşladığını aktardı. Yaklaşık 20 kilometrelik yolu 3 saatte katettiğini vurgulayan Aslan, aracının hararet yapması nedeniyle park alanına girdiklerini, trafik akışı normale dönene kadar burada bekleyeceklerini kaydetti.

TEM yolunun Bekirdere Rampası ve İzmit Hatipköy geçişinde ise yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi nedeniyle trafik bu bölgede de yoğunlaştı. Sıcaktan bunalan sürücüler dinlenme tesislerinde mola verip yollarına devam etti.

İçişleri Bakanlığı da dönüşlerle ilgili uyarılar içeren yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bugün ve yarın tatil dönüşü nedeniyle karayollarında yoğun trafik yaşanacağı belirtilerek, “Kazaların büyük kısmı seyahatin varış noktasına yakın mesafelerde gerçekleştiğinden, vatandaşlarımızın varış noktasına yaklaşıldığında yorgun ve uykusuz araç kullanılmaması açısından özellikle bu noktalarda olmak üzere araç dışında kısa süre dinlenmelerini ve yolculuğun tamamında ise her iki saatte bir 10 dakika mola vermelerini, aşırı hızlı ve yorgun/dikkatsiz araç kullanmama, takip mesafesine uyma, yol kenarlarında ve tesis girişlerinde yol üzerine park veya duraklama yapmama gibi kurallara titizlikle uymalarını, otobüsler dahil araca bindikleri andan itibaren muhakkak emniyet kemerlerini takmalarını önemle rica ediyoruz” denildi.

5 KM FERİBOT KUYRUĞU

Çanakkale’de de önceki gün başlayan dönüş çilesi,dün de sürdü. Kent merkezinden Eceabat ilçesine ve Kilitbahir köyüne geçişler için feribot iskelesinde oluşan araç kuyruğu 5 kilometreye dayandı. Feribot iskelesinden kordon boyundaki Kayserili Ahmetpaşa Caddesi’ne ve Piri Reis Caddesi’nin Sanayi Kavşağı’na kadar olan bölüme kadar çift sıra araç kuyruğu oluştu. Şehir içindeki tüm ana arterlerde trafik adeta kilitlendi. Tatilciler feribot sırasının kendilerine gelmesi için 3-4 saat beklemek zorunda kaldı.

SINIRDA 9 KM KUYRUK ÇİLESİ

Yaz tatillerinin ardından dönüş yoluna geçen yurtdışındaki yurttaşların Kapıkule Sınır Kapısı’nda oluşturduğu çift sıra kuyruk, önceki gün 9 kilometreyi buldu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, son 24 saatte Kapıkule’den 5 bin araçla 25 bin kişinin çıkışı yapıldı. Pazarkule sınırında ise araç kuyruğu, 4 kilometreyi geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.