Tatil hatırası olarak Türkiye'den üç kafatası götürdü

Tatil hatırası olarak Türkiye'den üç kafatası götürdü

Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda, Türkiye'den gelen bir yolcunun valizinde 3 geyik kellesi bulundu. Yolcu, bunları ganimat olarak getirdiğini söyledi.

Samsun'dan Düsseldorf Havalimanı'na iniş yapan uçakta seyahat eden 64 yaşındaki bir Alman vatandaşının valizinden üç tane geyik kafatası çıktı.

Gümrük memurları yolcunun bagajını kontrol ettiğinde, bavulu açılmamışken bile hoş olmayan bir koku fark ettiler. Daha sonra X-ray cihazında kontrol edilince valizdeki birkaç hayvan kafatası tespit edildi. Gümrük memurları bavulu açtığında güçlü bir çürüme kokusuyla karşılaştılar.

Yolcu, gezgin bir avcı olduğunu ve yaptığı av gezisinden üç kafatasını ganimet olarak yanında getirdiğini belirtti.

Yolcunun Türkiye'den götürdüğü kafataslarının üzerindeki et, kıkırdak ve doku kalıntılarının tamamı soyulmadığı için yolculuk sırasında çürümeye başladıkları görüldü.

Almanya'da, sadece tür korunması altında olmayan ve yalnızca profesyonelce işlenmiş olmaları koşuluyla kafatası ithal edilmesine izin veriliyor.

Çürüyen et kalıntıları nedeniyle, hayvan hastalıklarının bulaşlamasını önlemek adına üç kafatasına da gümrük tarafından el konuldu.

Kafataslarının daha sonra Düsseldorf şehrinde yok edileceği ve masrafların yolcu tarafından karşılanacağı bilgisi verildi.

Yolcunun, kafataslarıyla Türkiye'den nasıl çıkış yaptığına dair herhangi bir bilgi öğrenilemedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.