Tarkan’dan Hasankeyf paylaşımı: Nasıl kıyabildiniz?

Tarkan’dan Hasankeyf paylaşımı: Nasıl kıyabildiniz?

Sanatçı Tarkan, Ilısu Barajı HES ile sular altında kalan 12 bin yıllık Hasankeyf'e ilişkin sanal medya hesabından "Hala sızlar içim. Nasıl kıyabildiniz Hasankeyf’e?” paylaşımı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi Hasankeyf'in suları altında kaldığı Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı’nın açılışı için Batman’a gitti. Erdoğan’ın açılış için gittiği 12 bin yıllık tarihin yok edildiği Hasankeyf’e ilişkin Sanatçı Tarkan da paylaşımda bulundu. "Hala sızlar içim. Nasıl kıyabildiniz Hasankeyf’e?” diye soran Tarkan, kısa ömürlü olacak barajı eleştirdi. 

Adı Veysel Eroğlu olarak değiştirilen Ilısu Barajı, 12 bin yıllık tarihi Hasankeyf ile birlikte 199 köyü su altında bıraktı. Antik kenti su altında bırakan baraj ayrıca, Dicle Nehri'nin de nehir statüsünün yok edilmesine neden oldu.

TARKAN: İÇİM SIZLAR

Sanal medya hesabından, Doğa Derneği'nin Hasankeyf'e ilişkin gönderisini paylaşan sanatçı, "Hala sızlar içim... Nasıl kıyabildiniz Hasankeyf'e?" ifadelerini kullandı.

Tarkan'ın yaptığı paylaşım şöyle: "Ah ah... Hala sızlar içim... Nasıl kıyabildiniz Hasankeyf'e? Ömrü kısacık bir baraj için binlerce yıllık böylesi bir tarihi değeri, kültürel mirası nasıl yok ettiniz? Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerine, doğasına sahip çıkalım."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.