Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hakkari'deydi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hakkari'deydi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bazı programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ve Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ile birlikte Hakkari'ye geldi.

İlk olarak Hakkari Valiliğini ziyaret eden Bakan Kirişçi Vali İdris Akbıyık'dan kentteki yatırımlarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra ilgili kurum amirleriyle İl Değerlendirme Toplantısı'na katılan Kirişci, gazetecilere, 4 Mart 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanı olarak göreve başladığını anımsattı.

O günden bu yana Bakanlığın üst yönetimiyle birlikte 47 ilde 73 etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Kirişci, 32'ncisini bugün Hakkari'de gerçekleştirdikleri toplantıyla sektör paydaşlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Bu toplantılarda sektörün tüm taraflarıyla görüşüp yaptıklarının sahada karşılığının ne olduğunu değerlendirme fırsatı bulduklarını anlatan Kirişci, bu nedenle toplantılara büyük önem verdiklerini vurguladı.

Hakkari'ye ilk defa geldiğini bundan da büyük bir memnuniyet duyduğunu anlatan Kirişci, şöyle konuştu:

"Birim yöneticilerimizden brifing aldık. 4 bin 168 rakımı olan, Uludoruk olarak adlandırılan yere bir dahaki gelişimde inşallah çıkmak için gayret göstereceğim. Düşünün bu tür güzellikler, tabiat güzellikleri, Rabb'imizin bize verdiği bu güzellikler başka bir ülkede olsa onları kim bilir nasıl kullanırlardı? Biz artık terörden arınmış bir Hakkari'deyiz. Terörü konuşmama noktasında çaba sarf eden bir Türkiye'deyiz. Bu konularda duyarlı bir dünya lideri Cumhurbaşkanı'mız var. Bu mekanları daha sağlıklı, salgının da geride kaldığı bu günlerde inşallah herkes ziyaret etmiş olur."

Kirişci, daha sonra kent merkezinde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti, çocuklara oyuncak verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hakkari'deydi

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum