Tarihi kilise onarılmayı bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Dêra Êlê kilisesi restore edilmeyi bekliyor.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İran sınırında bulunan Yüksekova ilçesine bağlı Yediveren (Êlê) mezrasındaki binlerce yıllık kilise onarılmayı bekliyor. Köylülerin koruması sonucu binlerce yıldır ayakta duran kilisenin duvarları ve damı halen sağlam.

Tarihi kilisenin zaman içerisinde hasar görmesine rağmen halen ayakta olduğunu belirten köy sakinlerinden Mehmet Yemen, “Bizler imkanlarımız dahilinde korumaya çalışıyoruz ancak bu yetmez. Yetkililerden bu kiliseyi restore etmelerini istiyoruz. Bugüne kadar hiçbir yetkilinin gelip inceleme yaptığını hatırlamıyorum. Belki haberleri bile yoktur böyle bir kiliseden.”dedi.

Köyün içinde olan kilisenin oda ve bölmelerinin halen olduğu gibi durduğunu belirten Yemen, "Damı ve duvarları sağlam. Şuana kadar sadece bir kez turistler gelip ziyaret etti. Eğer güzel bir şekilde restorasyonu ve tanıtımı yapılırsa turizm açısında daha fazla ilgi göreceğine inanıyoruz.”dedi.

yediverenkilisesideraele2.jpg

yediverenkilisesideraele3.jpg

yediverenkilisesideraele4.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum