Tanzanya ile 6 anlaşma imzalandı

Tanzanya ile 6 anlaşma imzalandı

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında bir dizi işbirliği anlaşması imzalandı.

Yatırımların Teşviki ve Kolaylaştırılmasına İlişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılınç ile Tanzanya Yatırım Merkezi Genel Müdürü Gilead Teri tarafından imzalandı.

Yükseköğretim Bursları Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı ise Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ile Zanzibar Eğitim ve Mesleki Terbiye Bakanı Lela Muhamed Mussa tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Milli Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı arasında Yükseköğretim Bursları Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Bu anlaşmayı imzalayanlar arasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ile Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrika İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba bulunuyor.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Dışişleri ve Doğu Afrika İşbirliği Bakanlığı arasında Diaspora Siyasası Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Bu anlaşmayı imzalayanlar arasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ile Bakan January Yusuf Makamba yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Evrak ve Arşiv Yönetimi Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokolü imzalayanlar arasında Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal ile Bakan January Yusuf Makamba bulunuyor.

Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı imzalandı. Bu anlaşmayı imzalayanlar arasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Bakan January Yusuf Makamba bulunuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.