Tanrıkulu, Diyarbakır'daki arsa satışlarını Meclis'e taşıdı

Tanrıkulu, Diyarbakır'daki arsa satışlarını Meclis'e taşıdı

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’daki hazine ait arsaların satış ve durumlarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması üzerine soru önergesi hazırladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait Diyarbakır’daki arsa ve arazilerin satış işlemleri ve durumlarına ilişkin Bakan Mehmet Şimşek’in yanıtlaması için soru önergesi hazırlayan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son 5 yılda arsa ve arazilerin kime hangi bedelle satıldığını sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderdiği soru önergesinde Tanrıkulu'nun, Bakan Şimşek’e yönelttiği sorular şöyle:

-Diyarbakır ilinde bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve araziler var mıdır? Varsa, arsa ve araziler toplam kaç metrekaredir?

-Son beş yılda yıllar itibariyle Diyarbakır ilinde bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve arazileri kimlere hangi bedelle satılmıştır?

-Satışı yapılan hazine arsası ve arazileri hangi ilçededir? Hazine'ye ait olan parseller hangileridir?

-Bu arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere satılmış mıdır? Satılmışsa, hangi usul ve esaslarla satılmıştır? Satışı gerçekleştiren tapu müdürlüklerinin isimleri nelerdir? Satış bedelleri, pafta ve parsel bilgileri nedir?

-Son beş yılda yıllar itibariyle Diyarbakır ilinde Bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve arazileri başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere kiralanmış mıdır? Kiralanmış, ise hangi kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere ne kadar bedelle kiralanmıştır?

-Arsa ve arazilerin satışları için ihaleler düzenlenmiş midir? İhale duyuruları her kamu kurumuna ait resmi internet sitelerinden yapılmış mıdır?

-Satışların kamuyu zarara uğratmaması için bilirkişi raporları düzenlenmiş midir?

-Bilirkişi raporlarında belirtilen değerlerin altında satışı gerçekleştirilen arsa ve araziler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa hangileridir?

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.