Taksim'i barikatlarla çeviren polisten kadınlara: Hadi bekleme yapmayın

Taksim'i barikatlarla çeviren polisten kadınlara: Hadi bekleme yapmayın

İstanbul'da kadınlar, valiliğin ve kaymakamlığın yasak kararına ve ulaşımı engelleme çabalarına rağmen rağmen Taksim'de yapılması planlanan 'Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılmak için toplanıyor.

İstanbul’da bu yıl '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla 20'ncisi düzenlenen ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ için kadınlar Beyoğlu’nda bir araya gelecek.

 Ancak, Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yasak kararı ve İstanbul Valiliği'nin izinsiz gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceği açıklamasının ardından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin bazı noktaları polis bariyerleri ile çevrildi.

Taksim ve Şişhane metro istasyonlarının kapatılmasına rağmen, kadınlar 'Feminist Gece Yürüyüşü'nü yapabilmek için Taksim'e doğru ilerleyişini sürdürüyor. Kadınlar bariyerlerle karşılaştıkları noktalarda yönlerini değiştirerek ara sokaklardan alana yaklaşmaya çalışıyor. Kadınlar Sıraselviler'de toplanmaya çalışıyor.

son8-mdpq-jpg.webp

Bu arada, akşamüzeri Kadıköy’den vapurla Beşiktaş’a geçmek ve oradan Taksim'e çıkmak için iskelede bekleyen bir grup kadın vapura binemeden gözaltına alındı. Kurulan polis noktalarını aşmak isteyenler de dahil şu ana kadar 38 kadının gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu arada Sıraselviler'e çıkan yolda toplanan çok sayıda kadın "Korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganı attı. Kadınların önü polis tarafından kesildi. 

Sokakları barikatlarla çeviren polis, "Burası kapalı, hadi bekleme yapmayın" diyerek kadınların yürümesini engelliyor. Kadınların bölgeye gelmeye ve ara sokaklarda yeni gruplar oluşturmaya devam ettiği öğrenildi. 

Polisin Cihangir'de toplanan kadınların etrafını sardığı ve bazı kadınlara biber gazı ile müdahalede belirtildi. (Fotoğraflar: Meral Candan)

Polisin kadınlara müdahalesi sürüyor. Kadınlarla, kendilerine engel olmak isteyen polis arasında arbede yaşandı. Bazı kadınlar bu arbede sırasında yaralandı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.