Taksim'e çıkmak isteyenlere polis izin vermedi, gözaltılar var

Taksim'e çıkmak isteyenlere polis izin vermedi, gözaltılar var

Taksim'e çıkmak isteyen emekçilerle güvenlik kuvvetleri arasında Divan Otel'in önünde arbede yaşandı. İki sendikadan toplam beş kişi gözaltına alındı.

 İstanbul’da 1 Mayıs'ta Taksim’e çıkan tüm sokak başlarına yerleştirilen polis ve bariyerlerle geçişler yasaklandı. Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyeleri Ergenekon Caddesi’nde gözaltına alındı.

Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine de polis engel oldu. Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ve İnşaat-İş üyeleri gözaltına alındı.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen İnşaat-İş ve Enerji-Sen üyeleri Divan Otel önünde darp edilerek gözaltına alındı.

İnşaat-İş Sendikası’nın Twitter hesabından paylaştığına göre, iki sendikadan toplam beş kişi gözaltına alındı. Mücadele Birliği üyeleri, Delal Erol ve Cemal Kara da gözaltına alındı. 

 

 

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi, buradan Taksim'e çıkmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri grubun önüne geçerek dağılmaları uyarısında bulundu.

Uyarılara rağmen yürümek isteyen yaklaşık 30 kişilik gruba, polis müdahale etti. Gruptakilerin bazıları gözaltına alındı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.