Taksim’de kadınlara polis ablukası

Taksim’de kadınlara polis ablukası

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun Tünel’den Galatasaray Meydanına yapmak istediği yürüyüş polis engelline takıldı.

İSTANBUL - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun Tünel’den Galatasaray Meydanına yapmak istediği yürüyüşe polis müdahale etti. “Kadınlar ölüyor AKP çalıyor” pankartı ile öldürülen kadınların fotoğrafları taşındığı eylemde, kadınlar , “Yaşam hakkı kutsaldır dokunulamaz” , “Kadınlara değil hırsızlara barikat”, “Yaşamak için rüşvet mi gerek” sloganlarıyla Tünel'den Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kadınların önünü yüzlerce sivil ve çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. 

Kadınlara destek vermek için tünele gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur polislerin bu uygulamasına tepki gösterdi. Birkaç gündür yargıdan şikayet edildiğini, gazetecilerin Beşiktaş ofislerine çağrıldığını hatırlatan Onur, “Bu yargıyı siz gelin mahkeme salonlarında mağdur edilen öldürülen 237 kadının ailesine sorun” dedi. Onur, bu ülkede. sağlıklı boşanmalar yerine sağlıksız evlilikleri sürdürmek için elinden geleni yapmakta olduğunu vurguladı. Polisin kadınlar önüne çektiği barikata da tepki gösteren Onur, "Az önce Taksim’den buraya yürürken bir sürü hak arayışı gördüm. Burada az önce gazeteci arkadaşlarımız yürüdü. Şimdi burada kadınlar için bir aradayız ama engelleniyoruz” dedi. Onur, bu engeller mücadelemize işlemeyeceğini vurguladı.

Melda Onur’dan sonra sözü boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Muhterem Göçmen ‘in Ablası Çiğdem Evcil aldı. Ben 28 Haziran’da katledilen Muhterem Göçmen’in ablasıyım ben” diyerek sözlerine başlayan Evcil, “ 28 Haziran günü karakola gittiğimizde karşımıza çıkan polisler bize polislerin Gezi parkında olduğunu o nedenle müdahale edemeyeceklerini söylediler” diye hatırlattı. 38 yaşında olduğunu ve hayatında bu kadar polisi karşısında ilk defa gördüğünü belirten Evcil, “ Bir polis bir kadını koruyamazken, burada bir kadına beş polis düşüyor. Yazıklar olsun bu ülkeye” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.