Takside zamlı tarife başladı

Takside zamlı tarife başladı

İstanbul'da yüzde 25 zamlı taksi tarifesi bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Taksimetre ücreti 4 liradan 5 liraya çıktı.

İstanbul’da iki yıl aradan sonra taksi ücretlerine yapılan zamla birlikte taksimetreler yeniden ayarlandı.

Daha önce taksimetre açılış ücreti 4 lira iken yeni zamla birlikte 5 liraya yükseldi. 10 lira olan kısa mesafe ücreti de 13 liraya çıktı. Zam öncesi 2.50 lira olan kilometre başı ücret ise 3 lira 10 kuruş oldu.

Yeni tarifeler bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girdi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (ITEO) Başkanı Eyüp Aksu yaptığı yazılı açıklamada, 2017’nin eylül ayından sonra ilk kez zam aldıklarını belirterek, “Yakıt, bakım ve diğer tüm masraflar, 2 yılda artış hızlarıyla üzerimizde baskı oluşturmuştu. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre enflasyon oranı geçen 2 yılda yüzde 35 artış göstermişti. İBB tarafından 2 yıl sonra alabildiğimiz bu düzeltme İstanbul taksilerinin hizmet kalitesini artıracak, taksici esnafımız üzerindeki maddi ve manevi baskıyı azaltacaktır” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.