Taksiciler yakıt zammına karşı kontak kapattı

Taksiciler yakıt zammına karşı kontak kapattı

Mardin’deki taksiciler, artan yakıt fiyatları ve durak yerlerinin yapılmamasına karşı kontak kapattı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde taksiciler, artan yakıt fiyatları ile kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından durak yerlerinin yapılmaması ve taksimetre fiyatlarının güncellenmemesine karşı kontak kapattı. Kızıltepe Kavşağında bir araya gelen taksiciler, yol kenarında kontak kapatarak, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını istedi. 

Taksicilerin açıklama yapmasına Mardin Valiliği’nin kentte almış olduğu “eylem ve etkinlik yasağı” gerekçesiyle izin verilmedi. Bu sırada kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ile Mardin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Nasır Öztap da bölgeye geldi. 

RANDEVU VERMİYORLAR

Polislerle bir süre görüşen taksiciler, kimseyi huzursuz etmek istemediklerini belirterek, sadece sorunlarını dile getirmek istediklerini aktardı. Durak yerlerinin yapılmamasından dolayı gece gündüz arabalarında yatmak zorunda kaldıklarını ifade eden taksicilere polisler ve beraberlerindeki kayyım yetkilileri, “Konu valiliğin de gündeminde. Sayın Valimiz diyor ki; ne dertleri varsa gelsinler, kapım bizzat açık olacak” dedi. Bunun üzerine bir taksici “Valilikten randevu istiyorum vermiyor. Durağımız olmadığı için yaz geliyor arabada oturuyoruz. Kış geliyor yine arabada oturuyoruz. Dışarıda milletin önünde yemek yiyoruz” cevabını verdi.

Açıklamalarına izin verilmeyen taksiciler, bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.