Tahta ve odun parçalarıyla yaptıkları çalışma masasında sırayla ders çalışıyorlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ilkokul öğrencisi 6 kardeş, odun ve tahta parçalarından yaptıkları çalışma masasında dönüşümlü olarak derslerine çalışıyorlar.

İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Karlı köyü Güdere (Civyan) mezrasında yaşayan Çetin ve Selamet çiftinin çocukları yerde ders çalışmaktan bıkınca kendi imkanları ile odun ve tahta parçalarından bir çalışma masası yaptı.

6 çocuklu ailenin reisi Çetin E., engelli maaşı ve üç tekerlekli bisikletle yük taşıyarak kazandığı parayla 6 çocuğunun eğitim masraflarını karşılıyor.

Evde bir çalışma masaları olmadığı için bugüne kadar hep yerde çalıştıklarını belirten minik kardeşler, köydeki bir inşaatta çalışan inşaat işçilerinden gözlemledikleri bilgilerle tahta ve odun parçalarını bir araya getirerek bir çalışma masası yaptılar. Sehpadan bozma bir sandalye de yapan öğrenciler dönüşümlü olarak masada derslerine çalışıyor, ödevlerini yapıyorlar.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum