Tahta paletleri kullanarak evden çıkabiliyorlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki gün boyunca etkili olan karla karışık yağmur ve eriyen karlar nedeniyle birçok ev sular altında kaldı. Sular nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar çareyi yere tahta paletlerden bırakmakta buldu.

Yüksekova'da iki gün boyunca etkili olan karla karışık yağmur ve eriyen karlar, birçok mahallede baskınlarına neden oldu.

"İki gün boyunca evimize hapsolduk"

Öğmen ailesinin yaşadığı evin etrafı suyla doldu. İlçenin Cumhuriyet Mahallesinde yaşayan ailenin reisi Osman Öğmen, “Yüksekova’da yağışlardan dolayı evlerimizden çıkamaz duruma geldik. İki gün boyunca evimize hapsolduk. Biz de kendi imkanlarımızla evlerimize gitmek için suların içinde tahta paletleri kullanarak gidebiliyoruz. Yağışlar daha fazla devam ederse evlerimiz sular içinde kalacaktır. Yetkililerden biriken suların tahliye edilmesi konusunda destek istiyoruz” dedi.

palet2.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.