Tahliye olan HDP'li başkan konvoyla Hakkari'ye geldi

Tahliye olan HDP'li başkan konvoyla Hakkari'ye geldi

Hakkari'de yerine kayyım atanan ve yargılandığı dosyadan tahliye edilen Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, HDP’nin düzenlediği "halkla buluşma" programı kapsamında kente geldi.

Yargılandığı dosyadan tahliye olan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman, HDP’nin düzenlediği "halkla buluşma" etkinliğine katılmak için kente geldi. HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve beraberindeki partililerle Erzikin mevkiinde karşılanan Karaman, araç konvoyuyla kente doğru yola çıktı.

Ancak partililerin konvoy halinde şehre girişlerine Depin polis noktasında izin verilmedi. Çarşı merkezinde yeniden bir araya gelen partililer il binasına yürümek isteyince polis, Hakkari Valiliği tarafından alınan 15 günlük etkinlik yasağı nedeniyle izin vermedi.

Ardından Kahraman ve beraberindekiler parti binasına geçti. HDP il binasında bir konuşma yapan Cihan Karaman, “Bütün engellemelere rağmen yine halkla beraber olduğunu" ifade ederek, "hayatın her alanında demokratik mücadeleye devam edeceklerini" söyledi.

Karaman, "Bugün halkımızla bir arada olmak istedik. Fakat şehrin girişinden itibaren birçok engellemeyle karşılaştık. Özlemimizi asıl evimizde, partimizde gidermek istedik. Halkımızla olmak, halkımızla aynı havayı solumak, halkımızla demokrasi mücadelesi vermek benim için bir onurdur. Halkımızın bu görkemli karşılamasına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum