Tahir Tekinalp: “Çarşı merkezinde seyyar satışa ve kaldırım işgaline izin vermeyeceğiz”

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde belediye zabıta ekipleri denetimlerini artırırken, Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp kaldırımların ve kamusal alanların işgaline kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı.

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, ilçe merkezinde yürütülen denetimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekinalp, belediye başkanlığı tarafından esnaf odaları ve ilgili temsilcilerle yapılan toplantılar sonucunda ortak kararlar alındığını belirtti.

"Dışarıdan getirilen herhangi bir malın satışına kesinlikle izin verilmeyecektir”

Tekinalp, “Belediye Başkanlığımız tarafından, Yüksekova’daki oda ve esnaf temsilcileriyle birlikte yapılan toplantılar sonucunda önemli kararlar alınmıştır. Bu kararlar doğrultusunda ilçe çarşı merkezinde, kaldırımlarda ve ara sokaklarda tezgâh kurulmasına, seyyar satış yapılmasına ve dışarıdan getirilen herhangi bir malın satışına kesinlikle izin verilmeyecektir” dedi.

whatsapp-image-2026-02-10-at-15-03-22.jpeg

Bu kurallara uymayan kişi ve işletmelere cezai işlem uygulanacağını vurgulayan Tekinalp, “Belirtilen alanlarda satış yaptığı tespit edilen kişi ve işletmelere ilgili mevzuat ve Kabahatler Kanunu kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

"İranlı vatandaşlar, toptan ticaret kapsamında esnafa mal satıp, esnaftan mal alabilir"

İran’dan gelen işportacılara da değinen Tekinalp, “Özellikle İran’dan gelen vatandaşların da bu kurallara uyması zorunludur. Bundan sonra kaldırımlarımızda ve kamusal alanlarda satış yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. İranlı vatandaşlar, yalnızca toptan ticaret kapsamında esnafa mal satıp, esnaftan mal alabilir. Bunun dışında perakende ve seyyar satışa izin verilmeyecektir” diye konuştu.

whatsapp-image-2026-02-10-at-15-03-20.jpeg

Alınan kararların amacının ilçe düzenini sağlamak ve yaya güvenliğini korumak olduğunu belirten Tekinalp, “Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kaldırımların hem yaya geçişinin rahat sağlanması hem de ilçe düzeninin korunması için denetimlerimizi artırıyoruz. Kaldırımların ne esnaf ne de dışarıdan gelen seyyar satıcılar tarafından işgal edilmesine izin vermeyeceğiz” diye aktardı.

Vatandaşlardan ve esnaftan destek isteyen Tekinalp, “Zabıta müdürlüğümüze destek verilmesi halinde yaya geçişleri daha rahat olacak, insanların çarşıda güvenli ve huzurlu bir şekilde dolaşması sağlanacaktır” dedi.

Trafik ve otopark düzenlemelerine ilişkin de açıklama yapan Tekinalp, ilçe trafik komisyonu ile birlikte yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirterek, “Çarşı merkezindeki ara sokaklarda tek yön uygulamaları ve çift parkın önlenmesine yönelik düzenlemeler yapılacak. Trafik komisyonu kararlarının ardından gerekli levhalar yerleştirilecek ve kamuoyunu ayrıca bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2026-02-10-at-15-03-19.jpeg

whatsapp-image-2026-02-10-at-15-03-21.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.