Tahir Elçi duruşması için dayanışma çağrısı

Tahir Elçi duruşması için dayanışma çağrısı

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı ve Diyarbakır Barosu yarınki duruşma öncesi, "Tahir Elçi davası cezasız kalmamalıdır" çağrısında bulundu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çatışmaların bitmesi ve tarihi yapılara zarar gelmemesi için 28 Kasım 2015 günü Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada katledilen dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin duruşması yarın görülecek. 

Soruşturma sonucunda M.S., F.T. ile S.T. isimli 3 polis ile PKK'li Uğur Yakışır hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede tutuksuz yargılanan sanık polisler F.T., S.T. ile M.S.’nin 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek'ten 3 yıldan 9 yıla kadar hapsi istenirken, hem Elçi hem de aynı gün öldürülen iki polis cinayetinden sorumlu tutulan firari sanık Uğur Yakışır hakkında ise 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar hapis cezası talep edildi.  

DURUŞMAYA KATILIM ÇAĞRISI

Tahir Elçi İnsan Hakları ve Diyarbakır Barosu, duruşma öncesi “Tahir Elçi cinayeti cezasız kalmamalıdır” diyerek dayanışma ve katılım çağrısında bulundu.

Dayanışma çağrısında sürece ilişkin şu bilgi verildi: "İnsan hakları savunucusu ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi dört ayaklı minarenin çatışmalar sırasında tahrip edilmesi sonrası tarihi mirasın korunması ve çatışmasızlık için çağrıda bulunmak anacıyla 28 Kasım 2015 tarihinde düzenlediği basın açıklaması sırasında, Dört Ayaklı Minare’nin ayakları altında vurularak katledilmiştir. Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin yürütülen ve 4 yıl 6 ay süren soruşturma neticesinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık 3 polis hakkında ‘Bilinçli taksitle öldürmeye sebebiyet vermek’ suçundan, bir örgüt üyesi hakkında da ‘iki polis memurunu öldürmek’, ‘bir polis memurunu öldürmeye teşebbüs etme’ ve ‘Tahir Elçi’yi olası kastla öldürme’ suçlarından dava açmıştır.”

Açıklamanın devamında, “Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı ve Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi cinayetinin cezasız kalmaması için 12 Ocak 2022 tarihinde saat 10’da Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan 4’üncü duruşmaya dayanışma ve katılım çağrısında bulunmaktadır” denildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.