Tabiplerden Fincancı’nın tutuklanmasına tepki: Karanlığı dağıtacağız

Tabiplerden Fincancı’nın tutuklanmasına tepki: Karanlığı dağıtacağız

TTB’ye bağlı odalar Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasına tepki gösterdi: Şebnem hocanın sonuna kadar yanındayız. Bu karanlığı dağıtacağız.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı.

Türk Tabipleri Birliği’ne bağlı odalar genel merkez binası önünde, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Yaşamak, yaşatmak istiyoruz” sloganları eşliğinde Fincancı’nın tutuklanmasına tepki gösterdi.

‘TTB, HİÇBİR ZAMAN SUSMADI, KARANLIĞI DAĞITACAĞIZ’

Ankara Tabip Odası Başkanı Muharrem Baytemür, Türk Tabipleri Birliği’nin 70 yıllık kökeninin demokrasiye sunduğu katkının devam edeceğini söyleyerek, “TTB hiçbir zaman susmadı, şimdi de devam edecek. Biz 70 yıldır olduğu gibi meslektaşlarımızın hakkı, ülkenin demokratik sürecine katkı için burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç ise Fincancı için başlatılan linç kampanyasının tutuklanmayla sonuçlandığını ifade etti. Oruç, “Şebnem hocamız derhal serbest bırakılmalıdır. Bugün TTB’ye uygulanmaya çalışılan baskı diğer meslek örgütleri, sendikalar, siyasi partiler üzerinde baskı aracına dönüştürülmeye çalışılıyor. Şebnem hocanın sonuna kadar yanındayız. Bu karanlığı dağıtacağız” diye konuştu.

‘HALKIN SAĞLIK HAKKINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Ceylan Özkan da, birtakım gerekçelerle TTB’nin pasivize edilmeye çalışıldığını belirterek, “Biz bu topraklarda iyi hekimlik yapmaya, halkın sağlık hakkını korumaya devam edeceğiz. TTB’ye uygulanmak istenen her türlü saldırıyla mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır ise Ankara Adliyesi’nde Şebnem Korur Fincancı’yı bekleyenlere yönelik polisin sert tutumunu eleştirerek, “Gözaltına alınanlar, darp edilenler oldu demokratik ülkeye yakışmadı. Bu saldırılar Şebnem hocaya değil, tüm topluma yapıldı. Şebnem hoca, kendi uzmanlık alanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gerçeğin ortaya çıkarılarak raporlanmasını istedi” dedi.

‘ŞEBNEM HOCA, ÖNLÜĞÜ GİBİ ‘AK’ BİR İNSANDIR’

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Fincancı’nın sadece Türkiye’de değil, uluslararası kamuoyunda tanındığını, sözüne güvenilen bir bilim insanı olduğunu dile getirdi. Turan, “Şebnem hoca TTB ilkeleri çerçevesinde mesleğini yaptı. Şebnem hoca, önlüğü gibi ‘ak’ bir insandır. Bizler, yaşamdan yana mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bursa Tabip Odası Başkanı Tufan Kumaş ise Fincancı’nın tutuklanma sürecinin adil yargılanma talep ettiklerini söyleyerek, “Meslek örgütümüze saldırı gerçekleştirildi. TTB, toplum sağlığını, hekimlik değerlerini savunan tüm toplum meslek örgütüdür. Şebnem hocanın serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin ise olağanüstü bir dönemden geçildiğini, iktidarın gerçeklerin açıklanmasından korktuğunu ifade etti. Şahin, “Cumhuriyetin 100 yılına giderken yasada yer alan laiklik ve sosyal devlet ilkelerini yaşamamız gerekirken, Şebnem hocanın üzerinde oluşturulan baskı, sadece TTB’ye değil tüm meslek örgütlerinedir” dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.