Suudilerden bir yalanlama daha: Biz öldürmedik

Suudilerden bir yalanlama daha: Biz öldürmedik

Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçiliği: Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını soruşturuyoruz. Kötü niyetli sızıntılar doğru değil.

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldüğü suçlamasını bir kez daha reddetti. Son olarak, ülkenin ABD Büyükelçisi Prens Halid bin Selman bin Abdülaziz, suçlamaların ‘temelsiz ve yanlış’ olduğunu söyledi.

Yazılı açıklama yapan büyükelçi, Kaşıkçı’nın nerede olduğunun soruşturmayla ortaya çıkarılacağını umduğunu söyleyip, “Buna rağmen, son günlerde Cemal’in nerede olduğuna ve akıbetine dair bir dizi kötücül sızıntı ve karanlık söylentilerin ortada uçuştuğuna tanık olduk” dedi. Büyükelçi, “Washington ve dünyada birçoklarının bu endişeyi paylaştığını biliyorum. Sizi temin ederim ki, Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Konsolosluğu’nda kaybolduğu veya Krallık yetkililerinin onu gözaltına aldığı veya öldürdüğüne dair haberler kesinlikle yanlış ve temelsiz” ifadelerini kullandı.

Prens Halid bin Selman bin Abdülaziz, Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıktığı iddiasını yineleyerek, “Bu iddiaların arkasında kim olduğunu veya niyetlerini bilmiyorum, umurumda da değil” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.