Suudi Arabistan'dan beIN Sports yasağı!

Suudi Arabistan'dan beIN Sports yasağı!

Katar ablukası, BeIn sports kanalını da vurdu. Krizin merkezindeki El Cezire televizyonunun yan ürünü olan kanala Suudi Arabistan'da yeni üyelikler yasaklandı.

Körfez ülkelerinin Katar’a yönelik diplomatik ve ekonomik ablukası BeIN Sports’a uzandı. Ablukanın başını çeken Suudi Arabistan, Katar merkezli beIN Sports’a yasak getiriyor.

Suudi yönetimi kanalın alıcı cihazlarının ithalatını yasakladı. Kanala üyelik satışı ve üyelik yenilemeleri de durduruldu. Mevcut üyeliklerinse bu durumdan etkilenmeyeceği açıklandı.

Suudi devlet haber ajansı SPA’daki habere göre, ülkenin Görsel-İşitsel Medya Genel Kurulu, ‘vatandaşları ve ülkede yaşayanların hakları için duyduğu endişeden dolayı’ harekete geçti’. Ancak daha fazla ayrıntı verilmedi.

beIN Sports, Katar devleti tarafından fonlanan ve Körfez ülkelerinin içişlerine karışmakla suçladığı El Cezire televizyonunun bir yan ürünü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.