Suudi Arabistan: Katar krizinin çözümü basit

Suudi Arabistan: Katar krizinin çözümü basit

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyir, Katar'la yaşanan krizin çözümünün basil olduğunu öne sürdü, El Cubeyir, Katar'dan "terörü desteklememesini" ve "başka ülkelerin içişlerine karışmamasını" istedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyir, Katar ile yaşanan diplomatik krizin çözümü için şartlarını açıkladı. El Cubeyir, Katar’ın “radikal hareketleri ve terörü desteklemeyi” bırakması halinde sorunun çözüleceğini söyledi.

BBC’nin sorularını yanıtlayan el Cubeyir, “Bu krizin çözümünün basit olduğuna inanıyoruz. Kardeş Katar devletinin radikal hareketleri ve terörü desteklemeyi, kışkırtıcı davranışları ve diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmeyi bırakması halinde bu kriz de çözülür” dedi.

El Cubeyir, Katar’da “akıl, mantık ve aklıselimin galip gelmesini” ve kendileri için de faydalı olacak adımları atmaya başlamalarını umduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.