Suudi Arabistan Büyükelçisi, Bakanlığa çağrıldı

Suudi Arabistan Büyükelçisi, Bakanlığa çağrıldı

Suudi Arabistan başkonsolosluğunda alıkonulduğu iddia edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine belirsizliğini koruyor. Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan Büyükelçisi'ni çağırarak izahat istedi.

Suudi Arabistan’ın en tanınmış muhalif gazetecisi sayılan Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda alıkonduğu iddiasının ardından, Suudi Arabistan Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Kayıp gazeteci için izahat istendi.

Kendisinden 30 saati aşkın süredir haber alınamayan muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın hâlâ başkonsolosluk binasında olduğu iddia ediliyor.  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün konuyla ilgili açıklamasında ellerindeki bilgiye göre Kaşıkçı’nın hâlâ konsoloslukta olduğunu ifade etmişti.

BAŞKONSOLOSLUKTAN AÇIKLAMA: BİNADAN ÇIKTIKTAN SONRA KAYBOLDU

İddialarından ardından Suudi Arabistan Krallığı’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Twitter’dan açıklama yaptı. ‘Cemal Kaşıkçı’nın, İstanbul Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra ortadan kaybolduğu’ öne sürülen açıklamada “Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu, Suudi Arabistan Krallığı vatandaşı Cemal Kaşıkçı’nın, İstanbul Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra ortadan kaybolduğuna dair basın yayın organlarında yer alan haberleri takip ettiğini ve Kaşıkçı’nın Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra kaybolma şartlarına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkarılması için kardeş yerel Türk yetkili mercileri ile  koordinasyon ve takip içerisinde olduğunu bildirdi.” ifadeleri yer aldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.