Suruç'taki iki taraf geçen yıl aynı haberde görüş vermiş

Suruç'taki iki taraf geçen yıl aynı haberde görüş vermiş

Suruç'ta dört kişinin hayatını kaybettiği kavganın iki tarafının, 16 Nisan 2017'deki anayasa referandumu için aynı habere görüş verdiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları için ziyaret ettiği dükkanda çıkan silahlı kavganın iki tarafının, geçen yılki anayasa referandumu sırasında aynı haber için görüş verdiği ortaya çıktı. Ağabeyini kaybeden AK Partili milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve hayatını kaybeden esnaf Celal Şenyaşar, Nisan 2017’deki anayasa referandumu öncesinde BBC Türkçe muhabiri Çağıl Kasapoğlu’na konuşmuştu.

‘CUMHURBAŞKANI BENİ HER GÖRDÜĞÜNDE SURUÇ’U SORAR’

“Kobani’nin komşusu Suruç’ta referandum öncesi neler konuşuluyor?”başlıklı habere göre Yıldız, Nisan 2017’de Suruç’un bir köyüne ziyaretinde şunları söylemişti: “Size yaşanabilir bir Suruç yaratmaya çalışıyoruz, siz oyunuzu esirgiyorsunuz. ‘Hayır’ diyecek varsa sebebini söylesin beni ikna etsin. Suruç’u ne hale soktular… Bakın sizin kullandığınız oylardan kaynaklanıyor. Sokak köşelerinde esrar, eroin içiliyordu, okul park yapılsaydı olur muydu bu? Cumhurbaşkanı beni her gördüğünde Suruç’u sorar, hiçbir ilçeyi sormaz Suruç’u sorar. Referandum bir şans, siz kullanacağınız oylarla değişiklik yaratacaksınız.”

‘POLİSLER GELİP YÜZÜMÜZE KAMERA TUTTU’

Dükkanı Suruç’ta “Bir Milyoncular Caddesi” olarak bilinen yerde olan esnaf Celal Şenyaşar ise BBC ile söyleşisinde, ‘referandumun eşit şartlarda yapılmadığını ve güvenlik güçlerinin baskısıyla HDP’nin halkla buluşmasına engel olunduğunu’ söylemişti.

Şenyaşar, “Benim güvenim yok, burada ‘Evet’ kampanyası devlet kurumlarıyla çalışıyor. Eşitlik yok… Osman Baydemir gelmişti, çoğu insan katılmaya korktu. TOMA, çevik kuvvet geldi. Ben çocuğumu götürmüştüm ama korktum. Polisler gelip hepimizin yüzüne kamera tuttu, suçluymuşuz gibi fotoğraflarımızı çekti. Tahrik etti. Ülkücü işareti yapıyorlardı yüzümüze” diye konuşmuştu.

Yıldız ise BBC’nin ‘HDP’nin aynı şartlarda kampanya yapamamaktan şikayet ettiği’ne dair sorusuna “Onlar da rahat çalışıyor, ben sizden duydum ilk defa, yok öyle bir şey. Kimden baskı görecek? Ben duymadım öyle baskı” yanıtını vermişti. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.