Suruç'ta cenaze törenine gaz bombası

Suruç'ta cenaze törenine gaz bombası

Suruç'ta dün hayatını kaybeden Şenyaşar kardeşlerin cenazesinde polis gaz bombası attı.

Suruç’ta dün yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar kardeşlerin cenaze törenine polis katılımcıları dağıttı. Gaz bombaları ile kortej dağıtılırken gözaltına alınanlar oldu.

Suruç’taki silahlı kavgada hayatını kaybeden Esved Şenyaşar ile Fadıl Şenyaşar’ın cenazeleri de ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine katılmak isteyenler polisin zırhlı araçlarla çevrelediği mezarlığa alınmadı. Cenazeye sadece aile bireyleri katılabildi. Cenazeye katılmak üzere mezarlığa gelen kalabalıkla polis arasında arbede yaşandı. Polisler cenaze için gelenlere biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı.

YILDIZ TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan olayda hayatını kaybeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın cenazesi defnedildi. Suruç Devlet Hastanesi morgundan alınan Yıldız’ın cenazesi, yakınları tarafından araçla Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Hicret Camisi’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.