Suruç Katliamı anmasına valilik engeli: Bizler milyonlarız, kabul etmiyoruz

Suruç Katliamı anmasına valilik engeli: Bizler milyonlarız, kabul etmiyoruz

Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformunun, Suruç Katliamı'nın 8’inci yıl dönümü için gerçekleştirmek istediği açıklama valiliğin son dakika kararıyla engellenmek istendi.

Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformunun, Suruç Katliamı’nın 8’inci yıl dönümüne ilişkin Şirinevler Meydanı'nda yapmayı planladıkları basın açıklaması İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı. Emek ve Demokrasi Platformu, Yeşil Sol Parti Bahçelievler İlçe binası önünde engellemeye karşı protesto gerçekleştirdi. Protestoda Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu adına Fatma Tuğcu konuşma yaptı.

"BİZİ BU ARAYA HAPSETMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI BİNLERİZ, MİLYONLARIZ"

Öncesinde emniyet güçleri ile görüşmeler yapılmasına rağmen basın açıklamasının son dakika yasaklandığını söyleyen Tuğcu, “Emniyet güçleri müdahale ederek basın açıklamamızı burada yapmamız yönünde baskı uygulanmaktadır. Bizler bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. 33 düş yolcusunu 8 yıldır andığımız gibi yine anmaya devam edeceğiz. Bizleri bu ablukalar içine hapsetmeye çalışanlara soruyoruz, Emniyet güçleri, Suruç’ta bombayı patlatan kişinin bilgisini saklarken de bize burada davrandığı gibi titiz davrandı mı? Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu olarak Suruç’ta IŞİD’in bombalı saldırısı ile katledilen 33 gencimizi bu abluka altında anmayacağız” dedi. Geçen yıl da Suruç Katliamında hayatını kaybedenlere ilişkin basın açıklamasının yapılamadığına dikkat çeken Tuğcu, “Onlar IŞİD’in barbarlığına karşı kardeşlik köprüsünü kurmak için yola çıktılar. Bizi, kamuoyuna sesimizi duyurmamak için bu sokağa, bu ablukalar içine hapsetmeye çalışıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu basın açıklamasını gerçekleştirmiyoruz. Bizi dar bir araya hapsetmeye çalışanlara karşı bizler binleriz, milyonlarız diyoruz ve bu durumu protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.