Sürmi İnce'nin oğlu: Sanığa ödül gibi ceza verildi

Sürmi İnce'nin oğlu: Sanığa ödül gibi ceza verildi

Yüksekova'da Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Sürmi İnce davasının karar duruşması sonrası verilen cezaya tepki gösteren Sürmi İnce'nin oğlu avukat Bünyamin İnce, "Sanığa ödül gibi ceza verildi, mücadelemiz sürecek” dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde, 18 Temmuz 2016'da ot biçen çocuklarına yemek götüren Sürmi İnce'nin (55) öldürülmesine ilişkin Uzman Çavuş Ali Dalgıran hakkında "taksirle öldürmek" suçlamasıyla açılan davanın 7'nci duruşması Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Görülen karar duruşması mahkeme heyetinin "Bilinçli taksirle öldürme" suçuyla 3 yıl 10 ay hapis cezasına ilişkin basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi.

Verilen cezaya ilişkin Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari, Van ve İstanbul'dan gelen avukat üyeleri, Yüksekova Adliyesi’nde bulunan Tahir Elçi odasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

'DAVAYI KABUL ETMİYORUZ' 

Açıklamada konuşan Sürmi İnce'nin oğlu avukat Bünyamin İnce, tüm avukatlarla birlikte 5 yıldır etkili bir soruşturmanın yapılabilmesi için direndiklerini söyledi. İnce, "Maalesef mahkeme heyeti taleplerimizi hiçbir gerekçe olmadan reddediyor. En niyetinde geldiğimiz noktada dosyanın 'Bilinçli taksirle öldürme' bir alakası olmamasına rağmen mütalası verildi. Söz konusu her zamanki gibi cezasızlık politikası uygulandı. Sanığa ödül gibi ceza verildi. Sanık yine elini kolunu sallayarak bizi bir şekilde bizi tehdit ederek evine gitti. Her zaman söylediğimiz gibi mahkemelerde kolluğa çıkan bir ödül gibi görüyoruz. Bu davayı kabul etmiyoruz. Dosyamızın bir kısmı Anayasa Mahkemesi önünde. Bizler ihlal verilmesi yönünde karar çıkacağını düşünüyoruz. Dosyayı yeni baştan canlandırmanın peşindeyiz, mücadelemiz devam edecek" dedi. 

'YAPILANLAR KOMPLOYDU'

Açıklama ardından söz alan Sürmi İnce'nin eşi Hasan İnce ise, "Uzun bir süredir devam eden davanın sonucu belli oldu. Yaşanan olay ve olay günü gerçekleşen her şey ve bize yapılanlar komploydu ve yaşanan olay katliamdı. Bizler ilk günden beridir adalet talep ediyoruz. Sadece adalet talep ediyoruz ve adalet talep etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum