Suriyelilere karşı provokasyon yapan 5 kişi gözaltına alındı

Suriyelilere karşı provokasyon yapan 5 kişi gözaltına alındı

Küçükçekmece'de geçtiğimiz günlerde Suriyelilere karşı başlatılan linç girişimi ile ilgili provokasyon yaptığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Sosyal medyada provokasyon yaptığı öne sürülen 4 kişi daha aranıyor.

İstanbul Küçükçekmece’de 29 Haziran günü Suriyeli mültecilere karşı yapılan linç girişimiyle ilgili sosyal medya üzerinden provokasyon yaptığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden “#ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum”, “#SuriyelilerDefolsun” başlığı altında paylaşımlar yaptığı belirlenen 18 hesaptan 9’unun İstanbul’da olduğu ve 30 Haziran’da gerçekleştirilen operasyonda 5 kişinin yakalandığı, 4 zanlının arandığı duyuruldu.

Açıklamada, şüpheliler hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum