Suriyeli elçi: Bize gelince 'ılımlı muhalefet' size gelince terörist!

Suriyeli elçi: Bize gelince 'ılımlı muhalefet' size gelince terörist!

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi: Bazı ülkeler, Suriye'de ılımlı muhalefet veya cihatçı olarak adlandırıp destek verdikleri yabancıları, kendi ülkelerine döndüklerinde terörist olarak görüyor.

Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, dünyayı terörizm konusunda ‘iki yüzlü davranmakla’ suçladı.

Caferi, ‘bazı hükümetlerin Suriye’deki yabancı teröristleri ılımlı muhalefet ya da cihatçı olarak isimlendirdiğini ancak kendi ülkelerine döndüklerinde bu kişilere terörist dendiğini’ söyledi.

BM Genel Kurulu’nda ‘terörle mücadele’ konulu bir oturumda konuşan Caferi, şu ifadeleri kullandı: “Bazı hükümetlerin ve istihbarat aygıtlarının 100’den fazla ülkeden binlerce teröristin Suriye ve Irak’a akın etmesindeki dahli konusunda bizim yedi yıldır yaptığımız çağrı ve şikâyetlere yanıt vermiş olsaydınız, hepimiz bu fenomeni ortadan kaldırmış olurduk.”

Suriyeli temsilci, bu nedenle terörizm krizinin ‘bazı hükümetlerin terörle savaşmaktaki isteksizliği’ ile de ilgili olduğunu söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.