Suriye'den İbrahim Kalın'a yanıt

Suriye'den İbrahim Kalın'a yanıt

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın İdlib'e Türk ve Rus askerlerinin gönderilebileceği açıklamasına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın İdlib’teki çatışmasızlık bölgesine Türk ve Rus askerlerinin gönderilebileceği yönündeki açıklamasına Şam yönetiminden itiraz geldi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye hükümetinin, ‘düşmanlarının ülkenin batısındaki çatışmasızlık bölgelerinden faydalanmasına izin vermeyeceğini’ söyledi.

Mikdat, temmuz başında Kazakistan’ın başkenti Astana’da çatışmasızlık bölgeleri üzerine müzakerelerin başlaması öncesinde devlet ajansı SANA’ya konuştu.

Suriyeli bakan yardımcısı, ülkesinin Astana ve Cenevre’de yapılacak yeni görüşmelere ‘egemenlik ve birliği koruyacak’ şekilde hazır olduklarını söyledi. Ülkesinin çatışmasızlık bölgelerine ilişkin anlaşmayı ‘harf harf incelediğini’ belirten Mikdat, ‘Suriye’nin düşmanlarının fayda sağlayacağı hiçbir şeyin kabul edilmeyeceğini’ vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Suriye’de Rusya, İran ve Türkiye’nin garantörlüğünde ilan edilen ateşkesin ardından, İdlib, Humus, Doğu Guta ve Ürdün sınırında çatışmasızlık bölgeleri ilan edilmişti. Bu bölgelere ilişkin ayrıntılı görüşmelerin temmuz başında başlaması beklenirken, İbrahim Kalın “Muhtemelen İdlib bölgesinde ağırlıklı olarak bizler ve Ruslar, Şam etrafında ağırlıklı olarak Rusya-İran, güneyde Deraa bölgesinde Ürdün’ün ve Amerikalıların içinde yer alacağı bir mekanizma üzerinde çalışılıyor” demişti. (Dış Haberler)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.