Suriye'de patlama: 30 ölü

Suriye'de patlama: 30 ölü

Suriye'nin Irak sınırı yakından bulunan Mayadin kentinde bir silah pazarında meydana gelen büyük bir patlamada en az 30 kişi öldü.

Suriye Devlet televizyonu Mayadin'de silahlı gruplara yönelik bir silah pazarında şiddetli patlama yaşandığını belirterek "30 terörist öldü, onlarca kişi yaralandı" dedi.

Mayadin, Suriye'nin doğusunda, Irak'a 80 km mesafede bulunuyor. Burası İslamcı gruplar ile El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra denetiminde bulunuyor.

AFP'ye bilgi veren bölgedeki bir silahlı grup sorumlusu, Mayadin'deki patlamanın Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği bir saldırı olduğunu söyledi. Bu kişiye göre, saldırıda en az 15 sivil yaralandı.

IŞİD özellikle Suriye'deki diğer gruplara karşı ülkenin doğusundaki petrol bölgesi Deyr Ez-Zur'da saldırılar gerçekleştiriyor.  Nisan ayından beri bu alanda yaşanan çatışmalarda 600'den fazla kişi öldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.