Suriye'de 'dördüncü kanton' ilanı

Suriye'de 'dördüncü kanton' ilanı

Suriye'de Cizire, Kobani ve Efrin'in ardından Şehba'da da kanton ilan edildi. Şehba, Efrin ile Kobani arasındaki bölgeyi kapsıyor.

Suriye’nin  Rojava bölgesinde yeni bir kanton ilan edildi. Şehba Bölgeleri Yönetim Meclisi, meclis üyelerinin katılımıyla yapılan açıklamada Efrîn Federal Bölgesi’ne bağlı Şehba Kantonu’nu resmi olarak ilan etti.

Şehba Rojava’nın en batısındaki Efrin ile Kobani’nin batısındaki Fırat Nehri arasındaki bölgede bulunuyor.

Şehba Bölgeleri Yönetim Meclisi’nin açıklamasında, “19 Temmuz 2012 Rojava devriminin başlamasıyla Demokratik Özerklik Sistemi; Cizre, Kobanê ve Efrin kantonları olarak her üç kantonda ilan edildi” denildi.

Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Sistemi ilan edildikten sonra Şehba bölgesi temsilcilerinin, Federasyon Kurucu Meclisi içindeki yerini aldığı kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Şehba bölgesinin bir kısmı çetelerden temizlenerek özgürleştirildikten sonra Şehba Bölgesi Yönetim Meclisi kuruldu ve bir yıldan fazladır halk kendi bölgelerini yönetiyor… Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi 3. toplantısında alınan karara göre Şehba Kantonu’nun kuruluşunu ilan ediyoruz.” (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.