Suriye ordusu: Menbic'e girdik, bayrak çektik

Suriye ordusu: Menbic'e girdik, bayrak çektik

Suriye ordusu, Türkiye-ABD-Suriyeli Kürtler geriliminde en kilit nokta sayılan Menbic'e girdiğini açıkladı. Açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolünde bulunan kente yıllar sonra Suriye Cumhuriyeti'nin bayrağının dikildiği ilan edildi.

Suriye ordusu, Menbic’e girdiklerini ve göndere Suriye Cumhuriyeti’nin bayraklarını çektiklerini açıkladı.

Suriye Genelkurmayı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Menbic’deki bütün Suriye vatandaşlarının ve diğerlerinin tam güvenliğini garanti ediyoruz” denildi.

‘HALKIN ÇAĞRISINA YANIT VERİLDİ’

SDG’nin bu sabah saatlerinde Suriye ordusuna Menbic’de kontrolü alma çağrısında bulunmasının ardından gelen açıklamada, “Ordunun Menbic halkının çağrısına yanıt verme yükümlülüğü göz önünde bulundurulduğunda, Genelkurmay Başkanlığı ordunun Menbic’e girdiğini ve Suriye Arap Cumhuriyeti’nin bayrağını diktiğini ilan eder” denildi.

‘BÜTÜN İŞGALCİLERİ YENİLGİYE UĞRATMAYA KARARLIYIZ’

Açıklamada, “Suriyeliler ulusal egemenliği koruma çabalarına katılmalı” ifadeleri kullanıldı; “Bütün işgalcileri yenilgiye uğratmaya kararlıyız” denildi.

Suriye ordusunun, ABD askerlerinin de bulunduğu Menbic kent merkezine girip girmediği ise henüz net değil. Öte yandan, ABD’nin çekilme kararının ardından bir Suriye Demokratik Güçleri heyetinin Moskova’ya gittiği biliniyordu.

MENBİC NEDEN ÖNEMLİ? 

Fırat’ın batısında bulunan Menbic, Türkiye-ABD-Suriyeli Kürtler geriliminde kilit noktalardan biri. Kent, IŞİD’i aylar süren bir savaşın ardından Ağustos 2016’da Menbic’den temizleyen Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde bulunuyordu.

ABD askerleri kent merkezinde SDG ile ortak devriye gezerken, Türkiye’nin tepkisi üzerine son aylarda bir ‘denge unsuru’ olarak kent kırsalında da TSK ile ortak devriye yapıyordu. ABD’nin çekilme kararının ardından Türkiye destekli ÖSO Menbic’in dışına konuşlanmaya başladı. ABD askerlerinin ise düne kadar kent merkezinde SDG ile devriyeye devam ettiği belirtiliyordu. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum