Suriye Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, askeri güçlerini geri çekmek zorunda

Suriye Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, askeri güçlerini geri çekmek zorunda

Ankara ile 'normalleşme' şartlarını yineleyen Suriye'nin Dışişleri Bakan yardımcısı, "Türkiye askeri güçlerini geri çekmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bessam Sabbah, Ankara-Şam arasında diplomatik normalleşme için Türkiye askerinin Suriye’den çekilmesi şartını yineledi. Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmesi gerektiğini söyleyen Sabbah, 'aksi takdirde her türlü çabanın boşa çıkacağını' dile getirdi.

'DİĞER KONULARDA GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ'

Sabbah, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye askeri güçlerini geri çekmek zorunda. Diğer konularda elbette onlarla görüşmeye açık olacağız ama bunu yapmamak ve kalmakta ısrar etmek yasadışı işgaldir."

Öte yandan Sabbah, 'çok kutuplu dünya düzenine ne zaman varılacağını' tam olarak tahmin etmenin zor olduğuna değinerek, “Ancak olumlu olan şey sürecin çoktan başlamış olması. Zaman alacağından eminim ama artık bu süreci tersine çevirmenin bir yolunu da görmüyorum” dedi.

'TEK TARAFLI YAPTIRIMLAR KALDIRILMALI'

Sputnik'e açıklamasında Suriye’ye uygulanan tek taraflı yaptırımlara da değinen diplomat, yaptırımların yasa dışı ve ahlaka aykırı olduğunu vurgularken, Şam’ın BM dahil her türlü platformda tek taraflı yaptırımların derhal kaldırılması çağrısında bulunduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Tek taraflı yaptırımlar Suriye'de büyük acılara neden oluyor ve insani durumu daha da kötüleştiriyor. Yaptırımların Suriye'deki her sektörü etkilediğini ve her vatandaşı etkilediğini söyleyebilirim. Sadece ülke içinde değil, yurt dışında da kendisini hissettiriyor. Suriyeliyseniz ve yurtdışında yaşıyorsanız banka hesabı açmanız dahi zor. Yaptırımların sonuçlarından biri de bu." 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.