Suriye çatlağı: ABD Savunma Bakanı Mattis görevi bırakıyor

Suriye çatlağı: ABD Savunma Bakanı Mattis görevi bırakıyor

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının Beyaz Saray ile Pentagon arasında görüş ayrılığı yaratmasının ardından, Savunma Bakanı James Mattis'in görevi bırakacağı açıklandı. Mattis şubat sonunda emekli oluyor.

ABD’nin Suriye’den asker çekme kararının ardından Donald Trump yönetiminde derin bir çatlak yaşanıyor. Suriye’den çekilmeye karşı çıktığı belirtilen Savunma Bakanı James Mattis görevi bırakıyor.

Mattis’in ayrılacağını, Başkanı Donald Trump açıkladı. Trump Twitter’dan paylaştığı mesajda Mattis’in ‘şeref derecesiyle’ emekli olacağını kaydetti. ABD Başkanı, Mattis için “Müttefiklerimiz ve diğer ülkelerin askeri zorunluluklar konusunda kendi payına düşeni yapmasını sağlamada bana çok yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

Mattis ise Trump’a sunduğu istifa mektubunda Çin ve Rusya gibi ülkelere daha açık olunabileceğini önerdi ve görevi bırakmasının, kendisinin yerine gelecek daha vizyonlu bir isimle birlikte doğru bir karar olarak belirtti. ABD basınında ise Mattis’in uzun süre dayanamayacağı Trump’ın CBS kanalına verdiği röportajda Savunma Bakanı için kullandığı “bir çeşit Demokrat” sözlerinin ardından dile getirilmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.