Suriye basını: Türkiye, El Nusra'nın genişlemesine göz yumuyor

Suriye basını: Türkiye, El Nusra'nın genişlemesine göz yumuyor

Şam yönetimine yakın El Vatan gazetesi, Türkiye'nin İdlib'de El Nusra'yı desteklediğini ileri sürdü. Haberde, "Ankara, temas hatlarını El Nusra'ya devretmek istiyor" denildi.

Suriye'de yayın yapan Şam yönetimine yakın El Vatan gazetesi, Türkiye'nin İdlib'deki 'gerilimi düşürme bölgesi'nde Suriye yönetimiyle olan temas hatlarının 'El Nusra tarafından ele geçirilmesine göz yumduğunu' ileri sürdü. Ankara'nın desteklediği silahlı gruplardan gazeteye konuşan kaynaklar, Türkiye'nin El Nusra'ya verdiği destekten 'endişe duyduklarını' aktardı. 

Artı Gerçek'in aktardığına göre El Vatan, son olarak Müslüman Kardeşler uzantılı Feylak el Şam örgütünün İdlib'de kalesi olarak görülen Ceb el Zaviye bölgesinden El Nusra tarafından atıldığı belirtildi. Örgütün 11 üyesinin de çarşamba günü bir başka noktada El Nusra tarafından gözaltına alındığı aktarılırken El Vatan'da, "İdlib'in güney kırsalındaki Ceb el Zaviye'de bulunan yerel kaynaklar, Erdoğan yönetiminin militanlarının El Nusra'ya verilen destekten endişe duyduklarını aktarıyor" ifadeleri kullanıldı.

Gazete, "Kaynakların El Vatan'a teyit ettiğine göre, Ankara Suriye ordusu ile gerilimi düşürme bölgesindeki temas hatlarını El Nusra'ya devretmek istiyor. El Nusra, Suriye tarafı ile müzakerelerindeki taleplerini artırmak adına bu cepheleri işgal etmek için sürekli çalışıyor" iddiasında bulundu. Gazeteye konuşan kaynak da, "Erdoğan'ın yönetimi, terör örgütünün gerilimi düşürme bölgesinde genişlemesini görmezden geliyor" dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.